keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Amira Willighagen, Matthias Schlubeck, Akim Camara ja André Rieu



Viime aikoina eniten sykähdyttäneet musiikkiesitykset
Muutamina viime päivinä on tullut kuunnelluksi monenlaista musiikkia, niin elävää soitantaa konserteissa kuin myös radion ja netin kautta, esimerkiksi YouTubesta. Mieliinpainuvimpina YouTuben tarjonnasta nousevat esiin 10-vuotias laulajatar Amira Willighagen, panhuilisti ja urheilija, Soulin paralympialaisten kultamitalisti Matthias Schlubeck, sekä Hollannissa toimivan Johann Strauss-orkesterin johtaja ja viulisti André Rieu ja tietysti nuori viulisti Akim Camara, joka kolmevuotiaana esiintyi Parkstad Limburg Stadionilla. Katso video klikkaamalla linkkiä.


Amira Willighagen: Katso video klikkaamalla linkkiä
Syntyi maaliskuun 27, 2004, Hollannin Nijmegenissa. Osallistui yhdeksänvuotiaana Hollannin Talents-kilpailuihin ja voitti esittämällä aarian "O mio babbino caro" Puccini'n oopperasta Gianni Schicchi.[1]. Hän on esiintynyt André Rieu’n orkesterin solistina ja julkaissut ensimmäisen albuminsa (Amira’s Debut Album CD) yhdessä City of Prag Philharmonic Orchestran kanssa. Täältä löydät Amiran virallisen biografian ja näytteitä hänen albumistaan.
Matthias Schlubeck (* 29. April 1973, Wuppertal). Katso video klikkaamalla linkkiä.
Saksalainen panhuilun soittaja ja Soulin vuoden 1988 paralympialaisten kultamitalisti. Hänen lajinaan oli 50 metrin rintauinti. Matthias voitti Von_der_Heydt-Kulttuuripalkinnon vuonna 1999 ansioistaan lahjakkaana ja maailmanmainetta saaneena panhuilun soittajana. Hän on antanut yli 1000 konserttia erilaisten kokoonpanojen mukana; pianistien, urkureiden, harpistien kanssa resitaaleissa, sekä kamarimusiikkiyhtyeiden ja sinfoniaorkestereiden solistina.  Wikipedia kertoo (saksan kielellä) Matthiaksesta seuraavaa.

 

Matthias Schlubeck verzauberte mit der Panflöte

 Matthias on kannustava esimerkki meille terveille ihmisille siitä, että syntymästään saakka vammautunutkin voi toteuttaa haaveensa ja saavuttaa aivan käsittämättömiä tuloksia sinnikkyydellään ja tietysti lähimmäistensä tuoen ja kannustuksen avulla. Matthiaksen esityksiä kuunneltuaan voi syystä sanoa: "Joka vaivojaan valittaa on vaivojensa vanki". Suuntaamalla kaiken tarmonsa hyviin harrastuksiin voi voittaa itselleen ihmisarvoisen ja nautinnollisen elämän!


Ei kommentteja: