keskiviikko 25. marraskuuta 2009

RikkiMikon Kontrabasso rikki!

Maanantaina 23.11.2009 Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterilla, Sinfiksellä oli erittäin hauska ja mieliinpainuva lastenkonsertti yliopiston Musica-salissa. Oli ihanaa kuulla lasten iloista kiljahtelua ja nähdä heidän vikkeliä liikkeitään ennen konsertin alkua ja kuiskaten esitettyjä kysymyksiä: mikä tuo on, tuo iso, jonka yläpäässä on tommonen elukan pää?

Sitten itse konsertti oli varmaankin aito menetys siitä päätellen, että yleisö kuunteli hiiren hiljaa. Kiitoksen ansaitsee Jyväskylän Ylioppilasteatterin näyttelijäryhmä perusteellisesta paneutumisestaan haasteelliseen tehtävään; lapsiryhmän mielenkiinnon ylläpitäminen ei ole niitä helpoimpia tehtäviä. Nyt onnistuttiin. Toisen kiitoksen lausun erittäin hyvin tehtäväänsä valmistautuneen, lahjakkaan kapellimestarin panoksesta; Tiiu Tuominen hallitsi orkesterin erinomaisen hyvin! Ja orkesteri oli jälleen täysin haasteensa tasolla!

Konsertista jäi miellyttävä muisto, joka on edelleen mielessä siitäkin huolimatta, että kotiin palatessa RikkiMikko kohtasi tuskallisen päätöksen hienosti alkaneelle illalle: kolmenkymmenen kilon lasti taisi olla liikaa vanhan miehen kropalle kiivetä kolmanteen kerrokseen kaikki vermeet mukanaan. Basson, jakkaran, nuottitelineen ja Itellan postilaatikon kanssa rappujen kiipeäminen uuvutti, ja tuloksena oli että juuri ratkaisevalla hetkellä, kun asunnon ovi oli jo auki, kontrabasso päätti sukeltaa kolme metriä alemmalle tasolle porraskäytävän rappusia pitkin hyppelehtien, se leijonan pää edellä. Tuloksen voi nähdä oheisista kuvista, jotka otettiin soitinrakentajamestari Mika Lahtisen studiolla seuraavana päivänä.

Ensi viikolla kerrotaan sitten kuinka Mika onnistui korjausoperaatiossa, joka sanottakoon tässä, ei ole varmaankaan niitä helpoimpia. Siihen saakka: hyvää ankeaa loppusyksyä!
P.S. Käy tutustumassa viulunrakentajan työn salaisuuksiin tämän YouTube- videon kautta. Kannattaa varmasti!

Ei kommentteja: