Kuluneena vuonna Mikon Musiikkihetki toteutui lähes yhdeksänkymmentä kertaa. Kukin konsertti sisälsi tunnin verran eri genreistä koostuvaa musiikkia; klassista, elokuva- ja musikaalisävelmiä, jazzia, gospelia.
Vajaa vuosi sitten liittouduimme pianisti Jari Leppäsen kanssa duoksi, joka on esiintynyt viikoittain Jyväskylän Sepän Kipinässä perjantaisin klo 13:00 alkaen. Ohjelmamme sisältää pääasiassa klassisen musiikin helmiä, mietiskelyyn houkuttelivia melodisia tuokiokuvia eri vuosisadoilta. Emme julista mitään uskonnollisia teemoja, vaan ajattelemme musiikin puhuvan puolestaan.
Olemme sopineet Sepän Kipinän henkilökunnan kanssa, että edellä kuvatut Musiikkihetket jatkuvat myös ensi vuonna, siis V. 2019 joka perjantai klo 13:00 alkaen.
https://www.lehteri.fi/henkijaelama/bossa-novaa-ja-aivojumppaa/
Tervetuloa RikkiMikon Musiikkiblogiin! Toivottavasti viihdyt blogitekstien, musiikin ja videoiden parissa! Anna palautetta, jos siltä tuntuu! Tavoitat minut myös facebookissa: https://www.facebook.com/RikkiMikko. Muista myös videopalkki, josta saat musiikkia kuultavaksesi! Odota hetki palkin latautumista. Marian Petrescu, Beethoven, Big Band, Opera, Symphony etc. Voit katsoa videoita koko ruudun esityksenä napsauttamalla YouTube-painiketta.
torstai 27. joulukuuta 2018
maanantai 5. marraskuuta 2018
Mikon Musiikkihetket jatkuvat
Mikon Musiikkihetki on jatkunut tähän päivään, 6.11.2018 saakka jo pitkälti toista vuotta. Tämän vuoden aikana olen järjestänyt noin 75 tunnin mittaista konserttia, ja yhteensä niitä on ollut noin 145.
Voit tilata omaan juhlaasi tällaisen konsertin joko minun yhden muusikon ja tietokonetaustojen kanssa tai yhdessä pianisti Jari Leppäsen kanssa.
Voit tilata omaan juhlaasi tällaisen konsertin joko minun yhden muusikon ja tietokonetaustojen kanssa tai yhdessä pianisti Jari Leppäsen kanssa.
Konserteista ei ole toistaiseksi jäänyt juurikaan soivia dokumentteja, mutta nyt olen päättänyt ryhdistäytyä tässäkin asiassa. Eilen tallentui videolle Edward Elgarin Salut d’amour, joka on ollut nähtävillä Facebookissa noin vuorokauden ajan. Liitän tähän tuon videon linkin:
https://www.facebook.com/RikkiMikko/videos/10156782318243851/
Sieltä musiikin takaa kuuluu epämääräistä tuhinaa, mutta älkää antako sen haitata. Se liittyy kiertohengitykseen, jonka ääni kännykällä tallennettu video toistaa vähän liian korostetusti. Oikeanlaisilla äänityslaitteilla se kauneusvirhe olisi poistettavissa.
Youtubesta löydät myös jotain:
Tunnisteet:
Akai EWI 5000,
Edward Elgar,
Jari Leppänen,
Mikko Oinonen,
Salut d'amour
Musiikkiseikkailu Jyvälässä
Tänään maanantaina 5.11.2018 olimme Jari Leppäsen kanssa Jyvälän kansalaiopiston uusissa tiloissa järjestämässä Musiikillista seikkailua 8 - 11 -vuotiaille koululaisille. Mukana oli myös vapaaehtoisia ihania naisia, jotka huolehtivat lasten hyvinvoinnista.
Avasimme tilaisuuden lyhyellä soitinesittelyllä, kun meidät oli ensin esitelty yleisöllemme. Sen jälkeen soitimme J. S. Bachin Arian, joka on yksi osa säveltäjän D-duuri-orkesterisarjasta Nr 3.
Jari pohjusti esitystä kertomalla sävellyksen rakenteesta ja kehottamalla lapsia tarkkailemaan teoksen eri elemennttejä; hidasrytmistä pianon vasemman käden bassokulkua, soolosoittimen pitkälinjaista melodiaa ja pianon oikean käden vuoropuhelua melodian kanssa.
Sen jälkeen sama teos esitettiin uudelleen, ja lapsia kehotettiin liikkumaan musiikin tahdittamana omien mieltymystensä mukaan.
Esitimme vielä muutaman klassisen musiikin teoksen, Robert Schumannin Träumerei ja Am Camin, Fritz Kreislerin Liebesleidin ja Edward Elgarin Salut d'amourin
Esitimme vielä muutaman klassisen musiikin teoksen, Robert Schumannin Träumerei ja Am Camin, Fritz Kreislerin Liebesleidin ja Edward Elgarin Salut d'amourin
Yleisömme tuntui olevan kovasti innoissaan tästä pikku seikkailusta. Myös me Jarin kanssa otimme vastaan tämän uuden haasteen mielihyvin.
Jyvälän kansalaisopisto on Jyväskylässä toimiva, Jyvälän Setlementti ry:n ylläpitämä kansalaisopisto. Sen uusi toimitalo on valmistunut kesällä 2015 osoitteeseen Palokunnankatu 16. Joulukuussa 2011 Jyvälän entinen toimitalo tuhoutui tuhopoltossa. Palanut rakennus oli entinen Kortesuon kartano. Wikipedia
maanantai 5. maaliskuuta 2018
Mietteitä kielen opiskelusta
Muutamia hajamietteitä kielen opiskeluun:
- Lataa sovelluskaupasta (App Store, Google Play) joku seuraavista sovelluksesta: WordDive, DuoLingo, Babbel tai joku muu ja avaa se puhelimessasi (iPhone tai Android) tai Padissasi.
- Suorita näiden sovellusten antamat tehtävät säännöllisesti, aloita aina mieluiten heti aamulla.
- Käytä oheismateriaalina myös Google kääntäjän antamia käännöksiä: esimerkiksi viikonpäivät, kuukausien nimet, numerot ja niin edelleen on hyvä katsoa sieltä erikseen ja tallentaa ne Google kääntäjän tähtimerkin alle, jolloin voit käyttää niitä myöhemmin tarkistukseen.
- Google kääntäjä on kehittynyt viime aikoina valtavasti, ja sen apua voit käyttää myös keskusteluissa suomea ymmärtämättömän henkilön kanssa tulkkina: valitse vasemmalle puolelle suomenkieli ja oikealle puolelle keskustelukumppanin käyttämä kieli, paina kuvan keskellä olevaa mustaa mikrofonikuvaketta, jolloin avautuu uusi ikkuna. Sen alareunassa on isompi punainen mikrofonikuvake, jonka vasemmalle puolelle ilmestyy punainen kenttä merkiksi siitä, että voit puhua suomea. Kun painat puheen jälkeen tuota punaista kenttää, siirtyy vastaus/puhevuoro kumppanillesi, ja oma puheesi näkyy tekstinä ja kuuluu puheena nyt sillä kielellä jonka valitsit, esimerkiksi englanti. Tulos on hämmästyttävä! Katso kuvaa:
- Muista että säännöllinen harjoittelu tässä niin kuin kaikessa tavoitteellisessa toiminnassa on kaiken A ja O. Älä kuitenkaan herpaannu, jos joku päivä jää väliin. Seuraavana päivänä voit ehkä harjoitella vähän enemmän paikataksesi laiminlyöntisi.
- Kielen opiskelu onnistuu iästä riippumatta, tosin vanhemmalla iällä mieleen painaminen ja muistilokeroista palauttaminen vaativat enemmän toistoja, enemmän harjoitusta. Muista, että pieni lapsikin harjoittelee monta tuntia päivässä oppiakseen puhumaan!
Olen tehnyt vuodenvaihteessa päätöksen opetella jonkin uuden vieraan kielen pitääkseni aivosoluni sellaisessa järjestyksessä, että niistä olisi iloa vielä mahdollisimman pitkään.
Uudeksi kieleksi valikoitui Espanjan kieli, ja toisaalta Ruotsi, koska uskon niistä olevan minulle eniten hyötyä tulevaisuudessa. Päädyin käyttämään puhelimen sovelluksia. koska niitä voi käyttää lähes missä vain, kun ylimääräistä aikaa ja meluton paikka vain on käytettävissä. Valintani olivat englanninkieltä hyödyntävä DuoLingo (Englanti - Espanja ja Englanti - Ruotsi) ja kotimainen laajaa tunnustusta saanut WordDive (Suomi - Espanja). Viimemainittu on maksullinen, alun 14 päivän ilmaisjakson jälkeen 9,99 €/kk.
Toimi seuraavasti:
Tunnisteet:
Android,
App Store,
Google Play,
iPad,
iPhone,
Kielen opiskelu
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)