torstai 28. helmikuuta 2008

Operettiteatteri Bravo. Johann Strauss: Lepakko

Muistathan: RikkiMikon ilmainen puhelinnumero löytyy tämän linkin kautta. Soita!


Koska Lepakkokuume alkaa vähitellen ainakin Keski-Suomessa nousta, RikkiMikko päätti kirjoittaa jotain Johann Straussin operetista Lepakko.

Alempana on linkkejä, joiden kautta voit katsella aiheeseen liittyviä hienoja videotallenteita. Koska Internet yhteydet saattavat olla joskus tällaisten streaming video- ohjelmien pullonkaula - esitykset saattavat ajoittain häiritsevästi katketa - kannattaa toisto pysäyttää alussa joksikin aikaa, jotta puskurimuistiin ehtii tallentua riittävästi dataa. Latauksen kehitystä ilmaiseva punainen viiva kertoo tilanteen. Kun viivaa on tullut riittävästi, voi toiston aloittaa, ja kas, toistoon ei välttämättä enää niitä katkoja tulekaan. Anna palautetta tästäkin asiasta, jos tarvetta ilmenee!

Liitän tähän linkin Operettiteatteri Bravon sivuille, jotta halukkaat voivat käydä tarkastamassa sieltä tämän ammattiteatterin ihan virallisen ja päivitetyn tiedon kapellimestarista, solisteista, kuorosta, tanssiryhmästä, orkesterista, esitysten ajankohdista jne.

Taustatietoa Johann Strauss nuoremman operetista Lepakko (video).

Lepakon saksankielinen libretto avautuu luettavaksi täältä.
Saattaa olla hyödyksi tai ainakin iloksi tulostaa libretto paperille tai avata se uuteen ikkunaan, ennen kuin alkaa kuunnella ja katsella alempana olevista linkeistä avautuvia operettivideoita.

Operetin musiikista ja pukuloistosta voit poimia makupaloja:

- Fledermaus Overture
- I Akt: Introduktion.
- No 2: Terzett
- No 5: Finale I
- No 7: Couplet (
Prinssi Orlofsky, Bravon projektissa Marja Peura)
- No 8: Mein Herr Marquis
- No 9: Duetto
- No 10: Klange des Heimats; Csardas
- No 11:
Bruderlein, Bruderlein und Schwesterlein
- No 15: Ich Stehe Voll Zagen
- No 16: Finale III

Toivottavasti tämä teksti ja ohessa olevat videot osaltaan helpottavat yleisöä teoksen hienouksien ymmärtämisessä. Kesällä sitten joukolla seuraamaan iki-ihania musiikkihetkiä! Aikataulut löydät siis täältä, Bravon omalta Internet- sivulta.

RikkiMikko toivottaa hyvää lopputalvea ja aurinkoista alkavaa kevättä

Ei kommentteja: