maanantai 4. helmikuuta 2013

Excerpts Expert


Violin Excerpts  on sinfoniaorkesterien viulisteille ja viulusektioitten jäsenille tarkoitettu sivusto, josta saatat löytää sinulle tärkeitä "vaikeita kohtia" esimerkiksi valmistautuessasi kuumeisesti vaikkapa koesoittoon tai sairasloman sijaiseksi vieraaseen sinfoniaorkesteriin. (Sivuston osoite: www.violinexcerpts.com) Saat eteesi nuotin, ja käynnistämällä ääninäytteen pääset kuulemaan saman näytteen. Siis eräänlaista karaokea! Oheinen kuva liittyy nimenomaisesti tähän sivustoon.

Michael O'Gieblyn on tehnyt loistavaa työtä tämän projektin kanssa ja saanut aikaiseksi opiskelijoita ja ammattilaisia palvelevan hienon sovelluksen,  jonka avulla moni viulunsoittaja säästää kallista aikaansa käytettäväksi johonkin muuhun, tärkeämpään taiteelliseen työhön.

Nyt vain jäämme innolla odottelemaan, milloin ilmestyy samanlainen sivusto koko jousistolle: alttoviulisteille, sellisteille ja  kontrabassonsoittajille, niin tietysti, miksei kaikille muillekin sinfoniaorkesterin muusikoille.

RikkiMikko laittaa näytille muutamia  sivustolta poimimiaan kohtia lukijoiden arvioitavaksi ja hyödynnettäväksi.

Luettelo kaikista sivuston näytteistä löytyy tietysti myös asianomaiselta sivustolta, jonne seuraava linkki johtaa 

Kannattaa muistaa myös Mestarikurssit, joita löydät täältä: 

1 kommentti:

Mikko Oinonen kirjoitti...

Tässä kommenttini siihen, että milloinkahan muut kuin viulistit saavat omat Excerptsinsä: mene sivustolle, joka aukeaa tämän linkin kautta: http://www.njo.nl/njo/njo/index.vm?pid=85
Tutkiminen kannatti!