tiistai 24. helmikuuta 2009

Fire.fm

Nyt kaikki kuuntelemaan musiikkia tietokoneen Firefox- selaimen kautta! Voit asentaa käden käänteessä Firefoxiin pienen ohjelmanpätkän (add-on), nimeltään Fire.fm, joka avaa erittäin monipuolista musiikkia lähettävän musiikkisoittimen. Voit rekisteröityä maksutta sen käyttäjäksi, kirjautua sitten sisään Firefoxin nuolipainikkeiden alapuolella olevasta palkista ja kuunnella joko omaa mielimusiikkiasi tai vakoilla naapurin musiikkimakua.

Koska musiikkisoittimen repertuaari käsittää käytännössä koko musiikkimaailman kaikki suuntaukset, tyylit, genret, ja koska siihen on integroitu myös erinomainen, rekisteröidyn kuuntelijan musiikkimaun huomioon ottava ja kuuntelijan hallittavissa oleva "arvostelutoiminto", on sinun erittäin helppoa myös jalostaa tuon soittimen ulosantia; jos kuulemasi teos ei sinua miellytä, paina "pysäköintikieltonappia", ja kas, tuota kappaletta ei toista kertaa sinulle tarjota. Jos taas painat sydämen kuvaa, saat tulevaisuudessa samaan kategoriaan kuuluvaa musiikkia kuultavaksesi! Tämä tietysti edellyttää, että olet rekiströitynyt käyttäjä ja kirjautuneena sisään.

Voit myös valita kuultavaksesi eri tyylejä esittävistä ohjelmakokonaisuuksista oman "mieliradioaseman", "sopraano-radion", "pop-radion", rock-radion" tai vaikka "sinfonia-radion", siis eri TAGeja eli avainsanoja, valitsemalla "Start Radio Station"- kentässä "Artist-", "Tag-" tai "User-" valikoissa oman mieleisesi taiteilijan, tyylisuunnan tai Last.fm- käyttäjän (esimerkiksi RikkiMikko1) musiikin. Viimemainitussa tapauksessa tämä radioasema soittaa RikkiMikon mielimusiikkia, siis jazzia, oopperaa, sinfonioita, instrumentaalikonserttoja, musikaalisävelmiä jne, kuitenkin vain hyvää musiikkia!

Voit seurata omaa tai naapurisi kuunteluhistoriaa, koska se tallentuu jatkuvasti. Jokaisen albumin kansikuva on löydettävissä ja näkyvillä. Näin ollen on helppo myös ostaa sellainen omaksi tai ladata koko albumi tai vaikka yksi sen raita, maksua vastaan tietysti. Muusikkokin saa näin palkkansa. Taiteilijoiden albumilistat ovat eräs tämän hienon median parasta antia; katsopa vaikka Sarah Brightmanin albumilistaa! Myös taiteilijoiden esiintymiskalenterit (Events) ja biografiat sekä kuva-albumit (Fotos) antavat faneille kenties ratkaisevan uutta tietoa.


Ei kommentteja: