lauantai 5. syyskuuta 2009

RikkiMikon viimeisimpiä kuuntelukokemuksia

Pitkästä aikaa on taas tilaisuus kirjoittaa jotakin tähän palstalle, nyt sellaista, josta lukijallekin saattaa olla iloa. Aion kertoa viimeisimmistä kuuntelukokemuksistani, joita kuka vain voi käydä kuulostelemassa, koska ne löytyvät YouTubesta.

- Jo joitakin kuukausia sitten löysin aivan uskomattoman hienon sovituksen ja tulkinnan Vittorio Mo
ntin kuuluisasta Csardaksesta. Vaikkei teos olekaan jazzia, sen voi mielestäni aivan hyvin lisätä tämän blogin suositeltavien listalle. Viulutaitelija Maxim Vengerov kumppaneineen antaa huikean näytteen taituruudestaan, mutta samalla hieno kontrabassoryhmä Bassiona Amorosa Roman Patkolón ja kahden muun taiturin kanssa osallistuu leikkiin sekä solistina (Roman) että yhtyesoittajina. Tosin viimeisen nopean osan alussa esitys hiukan hajoaa, mutta koska tallenne on tehty livenä, annettaneen pienet kauneusvirheet anteeksi.

Tämän yhtyeen repertuaarista voi todeta erittäin kunnianhimoisen ja samalla monipuolisen tavoitteellisuuden:

J. S. Bach, A. Vivaldi, W. A. Mozart, C. M. v. Weber, A. Dvorak, G. Bizet, G. F. Händel, F. Chopin, F. Liszt, C.Saint-Saens, G.Bottesini, Stefan Schäfer, Frank Proto usw.

Populäres:
J. Stauß, Comedian Harmonists, F. Lehar, A. Chatschaturjan u.v.a.m

Virtuoses:
N. Paganini, P.de Sarasate, G. Bottesini, V. Monti , N. Rimskij-Korsakov usw.

Unterhaltung:
The Beatles, S. Joplin, F. Lai, R. Binge, A.Gondolan u.a….

Tämän kokoonpanoltaan jonkin verran vaihtelevan ryhmän Konserttikalenterin löydät napsauttamalla linkkiä.

- Sitten sitä jazzia, nimittäin kontrabassoilla ja ainoastaan kontrabassoilla soitettuna:

Esimerkiksi voisi mielestäni ihan huippuosaamisesta käy vaikkapa tämä A Night In Tunisia, jonka bongasin joitakin viikkoja sitten selatessani YouTuben kontrabassotarjontaa. Ihastuin välittömästi!
BassBang on aivan hervottoman hauska kokoonpano, jonka repertuaarissa sekoittuvat jazzin, klassisen, rockin ja vaikkapa lattareiden rytmiset ja soinnilliset elementit ja korkeatasoinen kontrabasson taitaminen on kaiken aikaa läsnä.


Lisää BassGangin suosikkejani: Rock'nRoll No 9

Seuraavalla kerralla laitetaan lisää hauskoja, mutta taitavia esityksiä, kunhan jostain löytyy aikaa kuunnella ja katsella. Sillä aikaa voitte selata "Related Videos"- osastoa, josta löydätte yllin kyllin kaikkea kivaa.

Hyvää syksyä toivotellen RikkiMikko
Ei kommentteja: