sunnuntai 25. lokakuuta 2009

ja kahden helisinkiläisen Mozartin Requiem


Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri ja kaksi helsinkiläistä kuoroa, Pohjalaisten Osakuntien Laulajat sekä Savolaisen Osakunnan Laulajat yhdistävät voimansa Sinfiksen kanssa Pyhäinpäivän viikonlopun konsertissa, jossa kuullaan kuoroteosten klassikko, W. A. Mozartin Requiem kapellimestari Satu Simolan johtamana. Satapäisen suurkuoron ja orkesterin lisäksi lavalle nousevat solistit sopraano Ilona Jokinen, altto Jeni Packalén, tenori Jirimiko Oranen sekä basso Petri Pussila.

RikkiMikollakin on kunnia osallistua tähän tilaisuuteen orkesterin matalan jousisektion jäsenenä. Tämä teos on herättänyt joka kerralla sitä esitettäessä aiheensa vuoksi (elämä on rajallista, ja siihen pitää suhtautua sen mukaisesti!) suuria tunteita RikkiMikossa jo sen haastavuudenkin vuoksi, mutta myös ja ennen kaikkea siksi, että se on aivan ehdottoman suurenmoinen teos.

Viime viikon kauppaneuvos Juhani Heinosen viulukilpailu (alle 14 vuotiaitten sarjan finaali ti 21.10.2009), oli allekirjoittaneelle ikäänkuin tähän Requiemiin valmistava tilaisuus, kun sai osallistua siihenkin projektiin säestävän orkesterin jäsenenä JAMKin jousiorkesterissa. Tulipahan perehdyttyä taas kurinalaiseen soitantaan.
Itse pääkilpailu, jonka finaali oli seuraavana päivänä Jyväskylän Teatteritalon salissa, oli sekin erittäin antoisaa kuultavaa siellä salissa istuville; JKL:n Sinfonia Ari Rasilaisen johdolla antoi täyden tukensa lahjakkaille nuorille viulutaiteilijoille. Linkin kautta voit palauttaa mieleesi palkitut taiteilijat.

3.11.2009: Kuva konsertista Taulumäen kirkossa la 31.10.2009 klo 18:55. Foto Mikko Niskala, (Nokia N95).

Ei kommentteja: