maanantai 28. joulukuuta 2009

Tauno

Tänään ilmestyi tämän vuoden viimeinen Muusikko, lehti, joka on tarkoitettu musiikin ystäville ja ilmestyy kaikille Suomen ammattimuusikoille, tai siis niille, jotka ovat SML:n jäseniä. Tässä joulukuun 2009 numerossa on jälleen paljon sellaista asiaa, josta jokainen maksava jäsen saa taatusti vastinetta rahoilleen; huvia ja hyötyä, kuulumisia muusikkopiirissä tapahtuneista asioista, niin kevyen kuin konserttimusiikinkin alalta, tietoja avoimista työpaikoista, levyarvosteluja, henkilöhaastatteluja, ja niin edeelleen.

Tämänkuisessa numerossa Anu Karlsson kertoo kuinka "Hämeessä hoidetaan homma, mutta ei tehdä siitä numeroa", eli hieno artikkeli mm. käyrätorven soittajista. Tampereella järjestetty Valofonia-festivaali on jo järjestyksessään viides, ja se järjestettiin tänä vuonna lokakuun loppupuolella. Ohjelmassa oli eräänä huippuna Richard Sraussin Alppisinfonia, jossa kuvan perusteella laskettuna 24 cornon soittajaa antoi mahtavan näytteen ylevästä soinnista.

"Liikkeellä eteenpäin" on otsikkona Pekka Nissilän erittäin mielenkiintoisessa jutussa, jossa jyväskyläläisen rockbändin kautta Helsinkiin siirtynyt Eeva Koivusalo kertoo taustastaan muusikkona, kehittymisestään muusikkona (mikä tässä tarkoittaa myös monialamuusikkoa; rock, klassinen, teatteri-, tanssimusiikki). Eevan monipuolinen diskografia puhuu puolestaan: Muska Babitsinista Jorma Kääriäiseen ja Kari Tapioon, vuodesta 1981 vuoteen 2009 mahtuu kaikenlaista.

Ohessa juttujen otsikoita, joista selvinnee, kuinka monipuolisesti musiikin ja muusikoiden asioita käsitellään:


kuva: Kimmo Tähtinen www.pintoresco.fi 12/2009


 • Kansanedustajat ampuivat alas tekijänoikeuskaappauksen
 • Liikkeellä eteenpäin (Eeva Koivusalo)
 • Filharmoniaa viipaleina: Käyrätorvi on oma lukunsa - Hämeessä hoidetaan homma, mutta siitä ei tehdä numeroa
 • Pennanen paras Cremonassa (viulunrakentajan voitto jousisoitinrakentajien kilpailussa)
 • Glasgow, UNESCOn musiikkipääkaupunki
 • Emeritus: Artisti auttaa aina
 • Kiemurat: Kysymyksiä ja vastauksia tallenteiden uusiokäytöstä ja keikan tv-tallentamisesta
 • Orma: Unelmien vuosikatsaus
 • Uusia kasvoja liiton hallituksessa
 • Tegelman: Kinoilla sakkailu eli hulluttelua


 • Mitä tuo otsikko Tauno sitten pitää sisällään? tauno.fi on elokuvan, musiikin, tanssin, teatterin ja sirkuksen ammattilaisten työtori.

  Tauno on Teatteri- ja Mediatyöntekijät (TeMe) ry:n ja Suomen Muusikkojen Liitto ry:n rekrytointipalvelujen yhteinen palvelu.

  TAUNO TYÖNANTAJALLE

  Työnantajana voit jättää ilmoituksen työpaikasta, keikasta tai koe-esiintymistilaisuudesta tai etsiä ammattilaisia tietokannasta. Tauno on avoin ja maksuton kaikille työntarjoajille.

  Työpaikkailmoituksia voivat lukea vain rekisteröityneet alan ammattilaiset eli TeMen ja Muusikkojen Liiton jäsenet.

  TAUNO TYÖNHAKIJALLE

  Työnhakijana voit lukea ilmoituksia työpaikoista, keikoista ja koe-esiintymistilaisuuksista ja tarjota osaamistasi sekä almista ohjelmaa. Omat tietosi ja valokuvasi ovat jatkuvasti näkyvillä kaikille Taunon käyttäjille ja mukana hakutietokannassa.

  Työnhakijaksi voivat rekisteröityä vain TeMen ja Muusikkojen Liiton jäsenet.

  Yllä oleva olkoon kannustus kaikille musiikkia opiskeleville: kannattaa kuulua liittoon, jos mielii keikoille. Jäsenmaksukaan ei päätä huimaa: Päätoimisen opiskelijan kuulumisesta liittoon veloitetaan 7,00 €/kk. Maksu suoritetaan neljässä 21,00 €:n erässä, siis kolmen kuukauden välein. Työttömyyskassa palvelee sitten jo valmistuneita muusikoita, jotka ovat liittyneet kassan jäseniksi ennen työsuhteen alkamista. Jäsenyys sisältää myös vakuutuksen tapaturmien varalta.

  Hyvää Uutta Vuotta kaikille musiikin ystäville! Muistakaa olla kilttejä myös ensi vuonna!

  Terveisin RikkiMikko, jonka kontrabasso on taas ehjä, kiitos soitinrakentajamestari Mika Lahtisen

  Ei kommentteja: