torstai 24. toukokuuta 2012

Pitkän tauon jälkeen on taas aika kirjoittaa jotain tähän blogiin. Muutaman kuukauden ajan minulla on ollut ilo nauttia hyvistä musiikkivideoista, joita saan päivittäin katsottavakseni. Joukossa on niin jazzia, oopperaa kuin musiikkia Broadwaylta.


Nyt esittelyssä on  Cosi fan tutte.

Napsauttamalla oheista linkkiä pääset sinäkin kuuntelemaan pienen otteen Mozartin oopperasta: 
http://www.greatoperavideos.com/videos/cosi-fan-tutte/cosi-fan-tutte-1.html

Tämä video on yksi osa sarjasta Great Opera Videos. http://www.greatoperavideos.com/


Mozartin ooppera Cosi fan tutte (Niin tekevät kaikki (naiset)), joka tunnetaan myös nimellä "Rakkauden koulu", on nopeatempoinen iloittelu kahdeksannentoista vuosisadan Italiassa. Kaksi sotilasta, Ferrando ja Guglielmo lyövät  vetoa, että heidän morsiamensa (Dorabella ja Fiordiligi) pysyvät uskollisena tapauhtuisipa mitä tahansa. Vedon lyö Don Alfonso, joka väittää noille kahdelle miehelle, että hän voi tehdä naisista uskottomia yhdessä ainoassa päivässä.

Kertomalla kihlatulleen, että heidät on kutsuttu rintamalle, kaksi sotilasta lähtevät ja palaavat valepuvussa, yrittääkseen vietellä ystävänsä morsiamen.Ooppera poukkoilee ihanasti edestakaisin kahden sotilaan kokeman onnistumisen pelon ja kahden naisen uskollisena pysymisestä johtuvan vastustuksen vuoksi.


Tämä aaria "Tradito, schernito dal perfido cor", jonka laulaa Ferrando, kertoo hänen hämmennyksestään ja tyrmistymisestään hänen morsiamensa huikentelevuuteen.

 
Jessica Knight, suomennos Mikko OinonenJatkossa pyrin kirjoittelemaan ja julkaisemaan videoita myös jazzista ja Broadway-musikaaleista. Pysykää kanavalla!

Ei kommentteja: