tiistai 29. toukokuuta 2012

 Tänään tiistaina 29.5.2012 ajattelin laittaa juttua vähän oopperan tiimoilta. 
Jos oooppera kiinnostaa laajemminkin, voit tilata Opera News -julkaisun täältä. Hinta on $22,95/ vuosi (yhteensä 12 numeroa irtonumeroina ostettuna $71,88). Tilauksen mukana saat ilmaisen CD-levyn.
Teemana on tänään suuresti ihailemani sopraano Anna Netrebko Nimeä napsauttamalla pääset Annan viralliselle kotisivulle.

Esittelyssä nyt: Gianni Schicchi, O Mio Babbino Caro, Anna Netrebko Waldbühne 2006:

Lisää Annan videoita:

 Venäläinen sopraano Anna Netrebko s. 18.9.1971 on erittäin tunnettu oopperalaulajatar. Hänellä on ihailtavan uhkea ääni ja hieno laulutekniikka. Sisäinen ja ulkoinen kauneus valloittavat kuulijan. 

Netrebko syntyi Krasnodarissa. Hän aloitti uransa lattianpesijänä Pietarin Mariinski-teatterissa, Mariinsky Theatre (silloisen Kirovin Oopperan kotipaikassa). Siellä häneen kiinnitti huomiota kapellimestari Valeri Gergijev, josta tuli hänen laulumentorinsa. Gergijevin opastamana hän teki oopperadebyyttinsä Mariinskissa Figaron häiden Susannan roolissa. Hän jatkoi työtään talossa laulamalla useita rooleja, mm. Vincenzo Bellinin La Sonnanbulan  (Unissakävelijä) Aminan roolin, Mozartin Taikahuilun Paminan, Sevillan parturin Rosinan ym.
Vuonna 1995, 24 vuotiaana Netrebko teki USA:n debyyttinsä Mihail Glinkan Ruslan ja Ludmila -oopperan Ludmilan roolissa San Franciscon Oopperassa. Tämän jälkeen hänestä tuli usein esiintyvä solisti San Franciscossa, ja myöhemmin hän esiintyi useissa muissakin USA:n oopperataloissa. Hänestä tuli erittäin kysytty venäläisten roolien laulaja, sellaisissa tehtävissä kuin Ludmila, Natasha Prokofjevin Sota ja Rauha -oopperassa. Hän memstyi myös bel canto-rooleissa kuten Rigoletton Gildan osassa, La Bohemen Musettana ja Giulettan roolissa oopperassa Capuletit ja Montecchit.

Lisää tietoa Anna Netrebkosta löydät Last.fm:n englanninkieliseltä sivulta osoitteesta, mistä tämä teksti on lainattu http://www.last.fm/music/Anna+Netrebko/+wiki.  

Huomenna voisi olla sitten Broadway-musikaalien aika. Pysy kanavalla!

Ei kommentteja: