maanantai 20. tammikuuta 2014

Uutta musiikkiteknologiaa: Akai EWI 4000S

Tervehdys ystävät!
Mielestäni on hienoa, että musiikin esittämiseen on saatu uusia välineitä perinteisten instrumenttien rinnalle. Toisin sanoen teknologia on astunut jälleen aimo harppauksia eteenpäin ja valloittanut uusia alueita, nyt myös musiikin. Olen koonnut esimerkkejä siitä, kuinka elektronisella puhallininstrumentilla, tässä tapauksessa Akai EWI 4000S:llä voidaan tulkita niin kevyttä kuin vähän vakavampaakin musiikkia, mielestäni melko tyylikkäästi.
 
Akai EWI 4000S Professional
Electronic Wind Instrument
Tämä soitin on ominaisuuksiltaan hyvin monipuolinen, koska sitä voivat soittaa pienen totuttelun jälkeen niin trumpetistit kuin huilistit ja saksofonistitkin. Sormitusjärjestelmiä voidaan muuttaa eri soittimien järjestelmiä vastaaviksi, jolloin soittotekniikan omaksumisen pitäisi olla helppoa.

Soittimen ääniala on vaatimattomat kahdeksan oktaavia ja siinä on eräänlainen sointipankki, joka sisältää valmiina tasan sata eri soitinääntä, soundia, joita voi edelleen muokata erilaisilla ohjelmilla, kun laitteen kytkee tietokoneeseen. Akai EWI 4000S reagoi herkästi puhalluksen voimakkuuteen (Breath Control) ja huulten puristusvoimakkuuteen (Bite Control). Tästä johtuen soittimella on mahdollista tehdä hyvinkin expressiivisiä crescendoja. Myös vibrato staccato onnistuvat luonnollisella tavalla huulien ja kielen avulla.
Alla oleviin soiviin esimerkkeihin olen koonnut näytteitä siitä, miltä musiikki kuulostaa ja näyttää tällä soittimella soitettuna. Osa kappaleista on soitettu trumpetin sormituksilla, osa käyttäen huilulle tyypillistä sormijärjestelmää. Huomatkaa kuinka monivivahteista musiikkia voidaan esittää syntetisaattorilla, kun äänen muokkaamiseen voidaan käyttää myös puhallusta ja huulien puristusta.

- Craig Morris plays the Prelude from Bach´s Cello Suite No. 1 on EVI: http://m.youtube.com/watch?v=Wd1gKm6QyDw
- Craig Morris plays the Sarabande from Bach´s Cello Suite No. 1 on EVI: http://m.youtube.com/watch?v=faHNDIYC3hY
- EWI 4000s Sandalo Giordano: Satin' Doll:
- EWI 4000s Sandalo Giordano: - Il Cigno di Saint-Saens:
- EWI 4000s Sandalo Giordano: Moonlight serenade:
 - EWI 4000s Sandalo Giordano: My funny Valentine:
- EWI 4000s Sandalo Giordano: Autumn Leaves:
- EWI 4000s Sandalo Giordano: Unforgettable:
- EWI 4000s Sandalo Giordano: Desafinado:
- EWI 4000s Sandalo Giordano: My Way:

- Emmanuel COMTE - Nicolas HAFNER Flûte Ewi USB et piano: http://m.youtube.com/watch?v=c0mxhxeYBVc
All of Me: http://m.youtube.com/watch?v=4mdHLfUTLvg
- Viulu+harppu, Massenet: Meditation:


Terveisin RikkiMikko

Ei kommentteja: