maanantai 17. marraskuuta 2014

Hyvänyön musiikki su 16.11.2014: Sibelius: Viulukonsertto II osa Adagio di molto Toivottavasti tämä teos antaa hyvät ja kauniit yöunet kaikille lukijoilleni. Kerrothan kaverillesikin tästä!


Musiikki tunnetusti estää masennusta ja sitä voikin hyvällä syyllä suositella eräänä hyvänä keinona kohdata mielen mustia hetkiä. Musiikki lohduttaa, se antaa uusia ajatuksia, rentouttaa, tuo iloa ja hyvää mieltä. Toivottavasti tuo Jannen kuva alempana virittää sinutkin hyvälle tuulelle!

Kynttilät syttyivät ympäri Suomea illansuussa sunnuntaina 16.11.2014 itsemurhan tehneiden muistopäivänä. Kynttilätapahtumalla kunnioitetaan itsemurhaan kuolleiden muistoa ja yritetään tuoda lohtua läheisensä menettäneille. Itsemurhaan kuoli 873 ihmistä vuonna 2012. Keskimäärin itsemurhia tehdään kaksi päivässä. Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä.
Joshua Bell 50 Greatest Violin


Tämän illan Hyvänyön musiikkina soitamme: Joshua Bell - Sibelius Violin Concerto - II Adagio di molto
Esittäjät: Oslo Philharmonic Orchestra/Vasily Petrenko
Oslo Konserthus November 2011 (Broadcasted January 2012)

Jean Sibelius


Sibeliuksen viulukonsertto:
Viulukonsertto, op. 47 d-molli on Jean Sibeliuksen kuuluisa teos, joka lopullisessa muodossaan valmistui vuonna 1905. Se on 1900-luvun esitetyin viulukonsertto, kaikkien aikojen toisiksi levytetyin konsertto (vielä levytetympi on Vivaldin Neljä vuodenaikaa) ja yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista viulukonsertoista.[1]
Teos ei omana aikanaan ollut kovin suosittu, sillä Sibelius antoi sen esitettäväksi vähemmän kokeneelle viulistille. Jascha Heifetz nosti viulukonserton myöhemmin maailmanmaineeseen ja sen jälkeen teos on kuulunut lähes kaikkien merkittävien viulistien ohjelmistoon. Suomalainen Pekka Kuusisto on saanut palkinnon teoksen parhaasta tulkinnasta.
Wikipedia kertoo seuraavaa viulutaiteilija Joshua David Bell’istä (s. 9. joulukuuta 1967) on yhdysvaltalainen viulisti. Hän syntyi Indianassa ja aloitti viulunsoiton noin nelivuotiaana.
Bell opiskeli Bloomington High School Northin ohella Jacobs School of Musicissa ja esiintyi jo 14-vuotiaana Philadelphian orkesterin ja Riccardo Mutin kanssa. Hän teki ensimmäisen esiintymisensä Carnegie Hallissa vuonna 1985, jolloin orkesterina toimi St. Louisin sinfoniaorkesteri.[1]
Bell voitti Nicholas Mawin viulukonserton levytyksellä Grammy-palkinnon. Säveltäjä oli omistanut teoksensa juuri hänelle.
Bell voitti huhtikuussa 2007 Avery Fisher -palkinnon. Hänellä ja viulisti Lisa Matricardilla on 31. heinäkuuta 2007 syntynyt poika Josef Matricardi Bell.


Oslon filharmoninen orkesteri (norj. Oslo Filharmoniske Orkester) on Norjan pääkaupungissa Oslossa toimiva sinfoniaorkesteri. Se perustettiin vuonna 1919. Nykyisellä nimellään orkesteri on toiminut vuodesta 1979 alkaen.
Oslon filharmonisen orkesterin kotisali on Oslon konserttihalli.
Lisätietoa Oslon Filharmonikoista löydät täältä: http://www.oslofilharmonien.no/

Ei kommentteja: