tiistai 25. marraskuuta 2014

Maanantain 24.11.2014 - Hyvänyön musiikki: Kai Nieminen: Aquarelli della notte. Aquarelles.



Maanantain Hyvänyön musiikki: Aquarelli della notte. Aquarelles. Säveltänyt Kai Nieminen.

Aquarelli della notte. Aquarelles.Composer and guitar: Kai Nieminen. Video production: Jarmo Levy. Music Publisher: Fennica Gehrman, Finland.
Loaded with permission.
Säveltäjän kotisivulta löydät lisätietoa hänestä:
”Niemisen teokset rakentuvat usein kerronnallisen logiikan mukaan eräänlaisiksi mielikuvituksellisiksi matkoiksi erilaisissa kuvitelluissa tai unenomaisissa maailmoissa ja tunnelmissa. Esimerkiksi orkesteriteos Vicoli in ombra hahmottuu kuin vaellukseksi läpi otsikon kuvaamien Rooman hämyisten kujien; välillä vastaan voi tulla tuntemattomia ihmisiä, välillä näkymät ovat tyhjiä ja hiljaisia. Toinen kaupunkimaisemien ja kaupungin innoittaman taiteen pohjalta syntynyt teos on alttoviulukonsertto La Serenissima, jonka venetsialaisia tunnelmia syventää kauniisti esiin liukuva Monteverdi-lainaus. Muutoin Nieminen ei kuitenkaan juuri harrasta sitaatteja.”
Nämä unenomaiset sävelet saattavat antaa sinullekin aineksia hienolle unimatkalle, herättää miellyttäviä aistimuksia rauhalliselle unellesi. Toivon ainakin niin.
Huomisaamuna (25.11.) menemme virkistäytymään kahvikupposen ääressä paikalliseen kahvilaan, jossa hyvin todennäköisesti tapaan tämän illan Hyvänyön musiikin säveltäjän ja muita hyviä ystäviäni, säveltäjiä ja muusikoita.

Ei kommentteja: