lauantai 26. joulukuuta 2015

Musiikkia muistisairaille - Music for people with memory disordersOlen perustanut Facebookiin uuden ryhmän, Musiikkia muistisairaille - Music forpeople with memory disorders. Tervetuloa mukaan!
Kuten me kaikki varmasti tiedämme, musiikilla on valtava voima sairauksien hoidossa, ja etenkin muistisairaat voivat hyötyä tällaisista tervehdyskäynneistä. Joululaulujen elävät esitykset kirvoittavat vanhat lapsuuden muistot esiin ja tuovat hyvän mielen niin kuulijalle kuin esittäjällekin.

As we all surely know, music is a formidable force in the treatment of diseases, and especially people with memory disorders can benefit greatly from such a musical greetings. Live performances of Christmas songs recall old childhood memories and bring good mood as well to the listener as performer.
Musiikki, laulu ja muistisairaus
Lainaan tähän tunnetun asiantuntijan MuT, psykologi, laulunopettaja, läänintaiteilija Ava Nummisen tekstiä, jonka hän on julkaissut SUMU-nimisessä julkaisussa (Suomen muistiasiantuntijat):

"Olipa eräällä terveyskeskuksen vuodeosastolla Savossa iäkäs muistisairas mummo. Hän oli jo osastolle tullessaan puhumaton. Kuukausienkaan jälkeen häneen ei ol­lut saatu lainkaan kontaktia. Sattumalta lääkäri tuli kierroksellaan tähän huonee­seen vanhaa virttä hyräillen. Kuinka ollakaan, mummo yhtyi virteen. Virsi avasi ka­navan, jonka avulla mummon kanssa jatkossakin saattoi kommunikoida. Muillekin potilaille tapahtuma oli mieluisa ja lääkäri otti tavaksi laulamisen. Alettiin odottaa, että ”milloin se meiän liäkär tuas pittää sen virskierroksen".
RikkiMikko toivottaa kaikkea hyvää vuodelle 2016. Muistakaa läheisiänne. Ottakaa yhteyttä paikalliseen muistiyhdistykseen ja sopikaa musiikillisista kotikäynneistä tai vierailuista yhdistysten tilaisuuksissa.

Ei kommentteja: