tiistai 6. syyskuuta 2011

Uusia välineitä harjoittelun tueksi

Uusia välineitä
RikkiMikko on ollut poissa pitkään tältä foorumilta, mutta nyt olisi taas tarkoitus aloittaa säännöllinen kirjoittelu, myös musiikista.

Viime talvena hankittu iPhone sai keväällä seurakseen iPadin, muusikon parhaan ystävän, genrestä riippumatta! Kun jatkeeksi vielä tuli iKlip -teline ja iRig -sovitin, puuttuu enää ainoastaan iRig MIDI.


Hieno äänitysstudio on siis käytettävissä. Kun voin käydä noutamassa harjoitteluani varten myös nuotteja valtavista kokoelmista netin kautta, ei enäää mikään muu kuin oma viitseliäisyys voi estää tehokasta harjoittelua. imslp.org on muusikon toiseksi paras ystävä toimittaessaan kuuntelua ja harjoittelua varten mahtavan valikoiman klassisen musiikin käyttömateriaalia. Käy vilkaisemassa! http://www.ikmultimedia.com/teaser_20110721_rirgmidi.php

Lisätietoa IK Multimedian tuottamista laitteista ja sovelluksista:

Nuottien lukemista varten on hyvä hankkia Perform Pro- niminen ohjelmasovellus, jonka avulla nuotti on helppo avata iPadissä. Kun nuotti (PDF -formaatti) on ladattu jostain tuotantolähteestä iPadin muistiin, pieni hipaisu näytölle tuo esiin painikkeen, jossa on teksti "Avaa Perform". Sen jälkeen tämä nuotti avautuu lukuohjelmassa, jossa voi valita erilaisia toimintoja: nuotin vieritys, lehden kääntö, vilkkuva tai naksuttava metronomi, nauhoitus, videointi jne.


Ei kommentteja: