sunnuntai 3. helmikuuta 2013

George Shearing
George Shearing syntyi sokeana työläisperheeseen Batterseassa, Etelä-Lontoossa, Englannissa 13. elokuuta 1919. Hän oli yhdeksänlapsisen perheen kuopus. Perheen isä kuljetti hiiltä, ja äiti siivosi junanvaunuja.
George aloitti pianonsoiton kolmen vuoden ikäisenä, ja 28 vuoden ikäisenä hänellä oli ensimmäinen julkinen esiintyminen musiikillisena vieraana BBC:n ohjelmassa.                 
Tässä hän esiintyy uransa loppupuolella kanadalaisen basistin Neil Swainsonin kanssa kappaleessa "Lullaby of Birdland".

Shearing syntyi sokeana ja aloitti pianonsoiton kolmevuotiaana. Jazz-musiikista innostuttuaan hän aloitti esiintymisen Lontoon alueen hotelleilla, klubeilla ja pubeilla, toisinaan sooloartistina, joskus tanssiyhtyeiden kanssa.
Shearing alkoi saada mainetta 1940-luvulla, jolloin hän muun muassa pääsi esiintymään BBC:lle ja voitti seitsemän peräkkäistä Melody Makerin äänestystä. Shearing siirtyi vuonna 1946 Yhdysvaltoihin, jonka kansalaisuus hänelle myönnettiin 1955.
Shearing johti omaa kvintettiään ja sävelsi sille muun muassa "September in the Rainin" ja "Lullaby of Birdlandin" (1952). Birdland viittaa newyorkilaiseen jazz-klubiin[2]. Myöhemmällä urallaan Shearing esiintyi sekä solistina, duossa että triossa. Shearingin suosio alkoi hiipua 1970-luvulla mutta koki renessanssin hänen solmittuaan vuonna 1979 levytyssopimuksen Concord Recordsin kanssa.
Shearing teki yhteistyötä muun muassa Nat King Colen, Peggy Leen, Ernestine Andersonin, Carmen McRaen, Nancy Wilsonin ja Mel Tormén kanssa. Hän oli myös kiinnostunut klassisesta musiikista ja esiintyi orkesterien kanssa.
Shearingista tehtiin ritarikunnan jäsen vuonna 2007, ja hän on myös Hollywood Walk of Famessa. Shearing kuoli sydämen vajaatoimintaan 91-vuotiaana 14. helmikuuta 2011.[1]

Ei kommentteja: