perjantai 8. helmikuuta 2013

Pihtipudas 150 vuotta - Konsta Jylhän konsertti

Pihtiputaan kirkko talviasussa
Pihtiputaan kirkon interiööri

Kansanmusiikkimessu Pihtiputaan kirkossa 
 

Sunnuntaina 10.2.2013 klo 10:00 alkaa jumalanpalvelus. Messun musiikki perustuu normaalin jumalanpalveluksen puitteissa Keski-Suomessa laulettuun ja soitettuun kansanmusiikkiin. Musiikista huolehtii Kuokkalan Pelimannit Jyväskylästä.


Juhlavuoden konsertti Sallilassa
Pihtiputaan seurakuntakeskus Sallila


150-vuotiasta Pihtiputaan kuntaa ja seurakuntaa juhlitaan sunnuntaina seurakuntakeskus Sallilassa, konsertissa, jossa kuullaan mestaripelimanni Konsta Jylhän hengellistä musiikkia.
Tilaisuudessa esiintyvät viisitoista vuotta yhdessä Suomea ja maailmaa kiertäneet Hiekkavirran sisarukset ja Kuokkalan Pelimannit.

Tilaisuus alkaa sunnuntaina Seurakuntakeskus Sallilassa messun ja kirkkokahvien jälkeen, noin klo 12:00.


Tapahtuman järjestää seurakunta ja Pihtipudas seura. Ohjelmisto koostuu hengellisestä musiikista. 

Hiekkavirran sisarukset
Ryhmään kuuluvat:
Marja-Liisa Oikari ja Kari Hiekkavirta, laulu. Erkki Hiekkavirta, viulu
ja Saara Mörsky, piano.
Esiintymisiä on ollut ulkomaita myöten (mainittakoon USA, Kanada, Ruotsi, Kreikka, siellä Rhodos ). Pääsiäisenä ryhmä suuntaa matkansa Teneriffalle. Ohjelmisto sisältää luonnollisesti Konsta Jylhän hengellistä tuotantoa, mutta paljon muitakin suomalaisia sekä ulkomaisia hengellisen musiikin helmiä. Hiekkavirran sisaruksilta on ilmestynyt yhteensä neljä CD-levyä. Yhdessä ryhmä on musisoinut noin 15 vuoden ajan.
Konsta Jylhä

Kuokkalan pelimannit
 Jyväskylän Palokkaan rakennetun Pelimannitalon myötä kansanmusiikin harrastus on kasvanut entisestään. Vuosikymmenien aikana tapahtunut lasten ja nuorten kansanmusiikin harrastuksen voimakas esiinmarssi on saanut myös aikuiset mukaan. Kuokkalan Pelimannit on kahdeksan hengen suuruinen, hengellistä musiikkia soittava ryhmä.
Palokan Pelimannitalo

Pelimannitalo ja Kuokkalan kirkko toimivat harjoituspaikkana ja monesti myös esiintymisfoorumina. 

Pihtiputaalla esiintyvät seuraavat henkilöt: Päivi Vesanen ja Erkki Keiskoski, hanuri, Kaiku Pietiläinen ja Erkki Hiekkavirta, viulu, Jenna Hiekkavirta, harmoni ja Mikko Oinonen, kontrabasso.  

Ryhmä koostuu osittain ammattimuusikoista sekä kansanmusiikkia harrastaneista soittajista. Tässä kokoonpanossa Kuokkalan pelimannit on toiminut vähän yli kaksi vuotta, mutta ohjelmistoa on kertynyt jo useiden kymmenien kappaleiden määrä.
Ei kommentteja: