keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kontrabassomatinea

RikkiMikolla oli maanantai-iltana ilo olla läsnä hienossa tilaisuudessa. Jyväskylän ammattiopiston järjestämässä kontrabassomatineassa soittivat jani Koskelan upean bassoluokan oppilaat antamassa keväisen näytteen talven aikaisesta edistymisestään.

Mukana oli myös Andzela Simpanen flyygelin ääressä turvallisena tukena nuorille ja vähän varttuneemmillekin basisteille.

Marianne Pynnönen ja Kaapo Kangas aloittivat Franz Simandlin, Zoltán Gardonyin ja Eduard Nannyn etydeillä, jotka esitettiin ilman säestystä.

Ohjelma jatkui Otto Weijon, Eemeli Poikolaisen ja Tuomas Hytösen hienoilla esityksillä pianon säestyksellä, ja lopuksi esiintymislavalle ryhmittyi Super Basso Orkesteri: Aleksanteri Virmasalo, Melik Turunen, Eemeli Poikolainen, Otto Weijo, Tuomas Hytönen, Kaapo Kangas, Marianne Pynnönen ja Jani Koskela.

Tämä kahdeksan soittajan yhtye esitti teokset Bassman Boogie ja Pink Panther.

Oli mahtavan hienoa todeta, että kaupunkimme kontrabassonsoittajien koulutus on hyvissä käsissä. Toivottavaa on, että suuntaus jatkuu, ja että muusikkinopetus myös Jyväskylän muissa koulutusyksiköissä voisi jatkua hyvissä merkeissä, ilman sellaisia surullisia piirteitä, joita on ilmaantunut aivan viime hetkinä esimerkiksi kuoronjohdon opetukseen liittyen!

Hyvää kesän odotusta!

P.S. Muistakaa, että Operettiteatteri Bravo!:n tuottaman Mustalaisruhtinatar- operetin esitykset alkavat kesä- heinäkuun vaihteessa Jyväskylän Paviljongissa!

Ei kommentteja: