tiistai 7. maaliskuuta 2017

Syntymäpäiviä ja vähän muutakinTänään tiistaina 7.3. on säveltäjä Maurice Ravelin [Ravel, Maurice (1875)] syntymäpäivä: Joseph Maurice Ravel oli ranskalainen säveltäjä ja pianisti. Ravelin sävellystuotanto syntyi impressionismin ja neoklassismin tyylikausina.
Jos Sinua kiinnostaa tämän tiistain jazzmuusikoiden synttärit, klikkaa tästä, niin pääset jyvälle!

Minulle viime sunnuntapäivä oli monella tavalla hauska. Paitsi, että silloin oli monen kuuluisan säveltäjän syntymäpäivä, [Foote, Arthur (1853) Stamp, Jack (1954) Villa-Lobos, Heitor (1887)], oli minullakin jotain merkittävää, jota muistella myöhemmin.
Nimittäin aamun Messu Palokan kirkossa tarjosi miellyttävän musisointihetken, jonka aikana esitimme kanttori Liisa Partasen kanssa seuraavat kappaleet:
- J.S.Bach: Air (D-duurisarjasta)
- Pietro Mascagnin: Intermezzo ()Cavalleria Rusticana
- G.F. Händel: Largo (Xerxes)
- Bach-Gounod: Ave Maria
 Samalla linjalla, tosin eri tyylillä, kansanmusiikin parissa edettiin iltapäivän Kylän Kahvikonsertissa Palokan Pelimannitalolla, kun Heikki Lahti ja Komia esiintyivät siellä. Niin, siellä esiintyi ihan professoritason muusikkoja (Mauno Järvelä)!
Viimeksi mainitusta paikasta mukaani tarttui nuottivihko joka sisältää Viljami Niittykosken valsseja, nimeltään "Vaihtuvat valot ja varjot". Hieno kokoelma, jonka ovat koonneet Kreeta-Maria Kentala ja Mauno Järvelä, molemmat tunnettuja kansanmusiikin hyväksi toimivia klassisen musiikin taiteilijoita. Kreeta-Mariasta ja Komiasta sekä Wiljami Niittykoskesta lisää täällä!

Mauno Järvelä kunniatohtoriksi

Lopuksi Hyvän Yön Musiikki: Maurice Ravelin syntymäpäivän kunniaksi La Valse

Ei kommentteja: